Nordisk Lys & Mørke

Lørdag den 7. september 2024 kl. 17:00
Pris: TBA
Arrangeret af: Vor Frue Kirke Århus

Stemmens lys, musikkens skønhed, og den indre ro. 

Når man lytter til et stykke musik, hører man tonernes bevægelser og harmoniernes klange. Og de særlige farver som lyden af de enkelte stemmer eller instrumenter giver musikken. Gemt i bevægelserne, klangene og farverne finder vi også fraværet af lyd. Ikke stilhed, men et fravær af lyd, som former musikken. Valget af de specifikke toner og pauser i musikken gør, at vi som lyttere ikke blot oplever en dyne af støj. Det er noget af musikkens skønhed, at lyden formes ud af støj. En skønhed, der også kan forme en ro i lytteren, hvor der før var larm. 

Koncerten “Lys og mørke” forsøger netop at indfange feltet mellem støj og stilhed. Løst formet omkring en dags passage fra den tidlige morgenstund til nattens dæmring præsenterer Ars Nova både musik, der i sin kompleksitet og sit udtryk kan virke voldsom, som kan blænde og virke overvældende, og musik, der i sin enkelhed og klarhed forløser og beroliger. Måske skal musikken endda opleves med lukkede øjne, så både lys og mørke kan finde sin plads for det indre blik.

PROGRAM:

Musik af blandt andet Karin Rehnqvist, Philip Faber, Hugo Alfvén, Gregorio Allegri, Bent Sørensen, Arvo Pärt, Arthur Sullivan og James MacMillan.

Dirigent: