ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Ensemblet har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande. Med en årlig koncertsæson i København og Århus, adskillige koncerter i det øvrige Danmark og tilbagevendende turnéer verden over, er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. I 2019 besøgte Ars Nova blandt andet Orkney øerne, Finland, Holland, Spanien, Tyskland og Italien. I 2020 besøger ensemble store dele af Danmark med en koncertrække i anledning af genforeningsjubilæet og sidst på året går turen til USA, Canada og Hong Kong med det nyskrevne sceniske værk A Book of Mountains and Seas med musik af den kinesisk-amerikanske komponist Huang Ruo. 

Ars Nova har indspillet en lang række CDer, der har vundet adskillige priser; heriblandt en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang (med Theatre of Voices på Harmonia Mundi). De seneste udgivelser er First Drop (Cantaloupe)  fra april 2017 med værker af bl.a. David Lang, Michael Gordon, Louis Andriessen, Steve Reich, Terry Riley og Howard Skempton og Crossing Borders (Dacapo) med musik af Carl Nielsen, Niels W. Gade, Vagn Holmboe, Wilhelm Stenhammer og Line Tjørnhøj. Begge CD'er har modtaget topanmeldelser i pressen.

Heinrich Schütz har en helt særlig plads hos Ars Nova, idet gruppen i årene 2008-2011 har indspillet komponistens samlede dramatiske værker til påske og jul. De fire CDer (Dacapo) har høstet utallige roser i både ind- og udland. I forlængelse heraf blev gruppen i oktober 2014 inviteret til at være artist in residence ved den tyske Heinrich Schütz Musikfest i og omkring komponistens hjemby Dresden.

Andre nyere udgivelser er Creator Spiritus med musik af Arvo Pärt og The Christmas Story (Harmonia Mundi), Gallos Y Huesos | Notker med musik af den argentinske komponist Pablo Ortiz (Orchid Classics) og The Golden Age of Danish Partsongs (Dacapo) med musik af en perlerække af de bedste danske vokalkomponister fra de seneste 200 år.

Ars Nova er en del af Tenso – Det europæiske netværk for professionelle kammerkor.

Du kan modtage information om kommende udgivelser og koncerter direkte i din mailbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.