Passionsmusik

Søndag den 6. april 2014 kl. 16:00
Pris: 120 kr/50 kr stud (pol.plus 95 kr)
Arrangeret af: Ars Nova Copenhagen

Ars Novas chefdirigent og kunstneriske leder, Paul Hillier, har til påsken 2014 sammensat et spændende program, der indeholder noget af det mest sublime passionsmusik for kor.

Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen. Den skildrer Jomfru Marias smerte ved korsets fod. Ars nova fremfører to fortolkninger af teksten af de to italienske mestre Palestrina og Scarlatti; det er to hovedværker indenfor kormusikken.

Et andet hovedværk er Allegris Miserere, oprindeligt skrevet til det Sixtinske Kapel I Rom. En populær historie fortæller (bakket op af familiens breve) at den kun fjortenårige Mozart under et besøg i Rom hører stykket ved en messe. Senere samme dag skriver han det ned fra hukommelsen, hvorefter stykket finder vej til den bredere offentlighed.

Ars Nova fremfører også dansk musik. Bernhard Lewkovitchs Lamentationer inspireret af katolsk kirkemusik og Vagn Holmboes Miserere fra Liber Canticorum er begge fremragende værker af to af de mest toneangivende danske komponister i de 20. århundrede.

PROGRAM:

Allegri Miserere
Bernhard Lewkovitch Lamentations
Palestrina Stabat Mater
Vagn Holmboe Miserere
Domenico Scarlatti Stabat Mater

 

Dirigent:

Gæster: