Sofi Jeannin er Ars Novas nye chefdirigent!

Ars Nova Copenhagen har indgået en aftale med Sofi Jeannin, som ved vores påskekoncerter i marts tiltræder som ensemblets nye chefdirigent. Hun tager over efter Paul Hillier, der har beklædt posten i mere end 20 år.

Vi er stolte over, at det endnu engang er lykkedes Ars Nova at tiltrække en international topdirigent fra den øverste hylde. Svensk/franske Jeannin er efterspurgt som dirigent over hele verden: Udover at hun varetager posterne som chefdirigent for BBC Singers og Maitrise de Radio France, optræder hun jævnligt som gæstedirigent ved en lang række førende europæiske kor og vokalensembler. Og altså nu også som chefdirigent for Ars Nova Copenhagen!

Sofi Jeannin er født i Sverige, hvor hun tilbragte sin barndom og tidlige ungdom. Hun er uddannet sanger fra konservatoriet i Nice og senere Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm. Ved Royal College of Music i London studerede hun kordirektion, som hun efterfølgende har undervist i på samme sted. Hun spænder repertoiremæssigt meget bredt og fremhæves for sin usædvanligt distinkte og smukke direktionsteknik og fine musikalitet. Ars Novas samarbejde med Sofi Jeannin blev tyvstartet allerede i september 2023 med tre koncerter med et rent fransk program, men nu er det officielt. Samarbejdet vil strække sig minimum til udgangen af sæsonen 2026/27.