Musikkens tårer

Søndag den 4. september 2022 kl. 16:00
Pris: 150 kr.
Arrangeret af: Espergærde Musikforening
I december 1980, stod det dengang et-år gamle Ars Nova i pyjamas på Glyptoteket og baksede med en semi-scenisk version af Per Nørgårds nye, underlige og svære korværk “Wie Ein Kind”.
 
I de efterfølgende årtier udviklede Ars Nova og Per Nørgård et tæt samarbejde omkring uropførelser og indspilning af en efterhånden lang række nye værker, og Nørgårds udtryk satte stærke spor i ensemblets identitet og profil.
 
Mange vil i dag være enige med os i, at Nørgårds musik har været med til at udvide vores tonesprog og horisonter, og værker som “Wie Ein Kind”, der tilbage i 80’erne var nye og ekstremt krævende for både ensemble og publikum, har i dag vundet status som “klassikere”. Det er derfor med taknemmelighed over de store musikalske oplevelser og det fængslende samarbejde, at vi nu glæder os over at fejre Per i anledningen af hans 90-års fødselsdag.
 
Per Nørgårds musik får følgeskab af flere af Rued Langgaards stemningsmættede korværker og mellem dem væver den engelske renæssancekomponist John Dowland en tårevæddet tråd med fire “Lachrimae” (tårer) arrangeret for blandede stemmer af Paul Hillier. I sin helhed danner programmet et smukt stemningsbillede af ydre og indre landskaber; melankolske, vilde og helbredende tårer.

PROGRAM:

Per Nørgård (f. 1932)

Jeg hører regnen
Maya Danser

John Dowland (1563 – 1626) Lachrimae Antiquæ
Rued Langgaard (1893 - 1953)

Aftenstemning
Sæterjenten
Høstfuglen

John Dowland (1563 – 1626)

Lachrimæ Gementes & Lachrimæ Tristes

 Rued Langgaard (1893 - 1953)  Tre Rosengårds Viser
  i   Vel må jeg kysse dig
  ii  Bag muren sidde de roser små
  iii Træt
John Dowland (1563 – 1626)

Lachrimæ Veræ

 Per Nørgård (f. 1932)

Wie ein Kind
  i   Wiigen-Lied
  ii  Frühlings-Lied
  iii Trauermarsch mit einem

                                                                     

Dirigent: