Michael Bojesen

Dirigent Michael Bojesen

Michael Bojesen er en alsidig kunstner, der er både komponist, dirigent og musikpædagog. De tre sider er tæt forbundne, og han kombinerer sine forskellige erfaringer i sit arbejde.

Igennem sin karriere har Michael Bojesen opbygget et renommé som en markant profil i dansk musikliv særligt i sit virke som dirigent.

 

Hans karriere tæller et årti som chefdirigent for DR PigeKoret, hos hvem han siden sin fratrædelse i 2010 har båret titlen æresdirigent. Han har arbejdet tæt sammen med DR VokalEnsemblet og vokalensemblet Ars Nova, samt med bl.a. DR Big Bandet, DR UnderholdningsOrkestret, DR SymfoniOrkestret og de danske landsdelsorkestre.

 

I september 2012 tiltrådte han stillingen som direktør for Copenhagen Opera Festival.

Herudover har han været lektor på Sankt Annæ Gymnasium, docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og var drivkraften bag DR korskolen.

 

Michael Bojesen er en strålende formidler af klassisk musik og den danske befolkning fik særligt kendskab til ham, da han i efteråret sad som dommer i DRs Maestro-programmer. Hans store engagement i sang har blandt andet ført til gennemførelsen af Sangens År.