Paul Hillier takker af som leder af ensemblet.

Ars Nova Copenhagen skal finde ny chefdirigent – efter 20 år takker Paul Hillier af som leder af ensemblet.

Efter godt 20 år som chefdirigent, ca. 500 koncerter og mere end 20 cd-indspilninger stopper samarbejdet mellem Paul Hillier og Ars Nova Copenhagen. Hans afskedskoncert som chefdirigent bliver i København 29. januar 2023.

Paul Hillier udtaler: “Efter over tyve år med Ars Nova Copenhagen, træder jeg tilbage som kunstnerisk leder og chefdirigent for Ars Nova. I sommeren 2022 besluttede jeg at det var tid til en forandring. Jeg forsætter med at dirigere, primært min gruppe Theatre of Voices, men jeg glæder mig også til at få mere tid til at skrive og til ikke at være nødt til at turnerer. Jeg tænker på Ars Nova som mine gode venner. Sammen har vi gennem årene opnået mange smukke ting. Jeg vil savne dem, og ønsker dem held og lykke fremover.”

 I den kommende tid vil Ars Nova indkredse, hvem som skal overtage posten som chefdirigent og i løbet af 2023 og 2024 vil en række dirigenter gæste ensemblet.

Paul skaber enestående koncertoplevelser for både os sangere og for publikum, og han har mere end nogen bidraget til at gøre Ars Nova til et internationalt anerkendt ensemble. Vi står et godt sted, når vi nu tager fat på at udvikle ensemblet i nye retninger, både kunstnerisk og publikumsmæssigt. fortæller sanger og bestyrelsesmedlem Hanne Marie le Fevre.

“Titlen på Pauls afskedskoncert med os er meget passende ‘My End is my Beginning’. Titlen er lånt fra et værk af middelalderkomponisten Machaut, der indgår i koncertens program. Selvom vi nu afrunder en lang og frugtbar periode i Ars Novas historie, har den, som alle slutninger, også potentialet til at blive en ny begyndelse for Paul og for Ars Nova.”