Ny CD: First Drop. Udkommer 19. maj!

Ars Nova Copenhagen har, siden Paul Hillier overtog dirigentstokken i 2003, opbygget et solidt ry som et af verdens mest alsidige og opfindsomme vokalensembler. First Drop er indbegrebet af den ånd; det er et omfattende og ambitiøst projekt der præsenterer korværker af nogle af de største komponister i nyere klassisk musik, heriblandt Steve Reich, Terry Riley, Louis Andriessen, Michael Gordon, David Lang med flere.

"Næsten alle værkerne på denne CD er første optagelser," forklarer Hillier med reference til én inspirationskilde bag titlen. "Ideelt set ønskede vi at betydningen bag First Drop skulle forblive tvetydig, men den opmærksomme lytter vil før eller siden bemærke at titlen stammer fra Ralph Waldo Emmerson."

Optaget over en periode på næsten ti år, på forskellige steder og med forskellige konstellationer af sangere, fremstår de optagelser, der her præsenteres, stadig som en ubrudt helhed. Fra de klagende klange af Michael Gordons He Saw A Skull (komponeret specielt til Ars Novas 12 stemmer) til Hilliers vokalarrangement af Steve Reichs nyklassiker Clapping Music. First Drop kanaliserer en frisk energi, der er uden parallel i nyere vokalmusik.

Besøg Cantaloupe Records her.