ARS NOVA GRAMMYMODTAGER

Ars Nova modtog i nat sammen med chefdirigent Paul Hilliers eget ensemble Theatre of Voices en af de største anerkendelser i musikverdenen! De to ensembler vandt en Grammy for CD’en The Little Match Girl Passion.

Kun en gang før har en dansker vundet en amerikansk Grammy. Det var Bent Fabricius-Bjerre for nummeret Ally Cat i 1962. Nu har Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices under ledelse af Paul Hillier gjort ham kunsten efter med indspilningen af en række vokalværker af den amerikanske komponist David Lang.

CD'ens titelværk The Little Match Girl Passion, der fremføres af Theatre of Voices på stemmer og slagtøj, bygger på H.C. Andersens eventyr Den lille pige med svovlstikkerne. David Lang vandt i 2008 Pulitzer prisen for samme værk og beskriver selv sin fascination af H.C. Andersen således:

”‘Det, der fascinerede mig ved Den lille pige med svovlstikkerne var, at historiens styrke ikke ligger i dens handling, men i dens modstilling af gru og skønhed – og hvordan de hele tiden ophæver hinanden. Andersen fortæller denne historie næsten som en lignelse, og trækker på både den religiøse og moralske lighed mellem den lille piges og Jesu lidelse.”

Cd'ens øvrige fire værker er indspillet af Ars Nova og bygger for de flestes vedkommende på tekster fra Det Gamle Testamente. Det nyeste af værkerne For Love is Strong er skrevet specielt til Ars Nova og denne indspilning og blev uropført i Stavnsholt Kirken i Farum i oktober 2009.

CDen udkom i maj 2009 og modtog altså i går en Grammy i den klassiske kategori ”Bedste præsentation for et lille ensemble”.