Passionsmusik af William Byrd

Søndag den 4. april 2021 kl. 14:00
Arrangeret af: DR P2

Den planlagte turné til USA og Hong Kong udsat. Ni koncerter med vores version af John Frandsens Requiem udsat. Næste år! Senere! Nok aldrig! Det syntes at være det mantra, der lå som en summen under alting. Og ingen påskemusik, ingen smertende lamentationer, ingen smilende alleluiaer. Påskens musik er bare noget af det bedste musik.

Så vi bestemte os for, at  det skulle være løgn. I samarbejde med DRP2 og Trinitatis Kirke optog vi således for en uges tid siden en rigtig koncert. Uden et rigtigt publikum, men dog med rigtige kameraer på publikumsrækkerne. Vi håber I vil nyde koncerten, og at vi snart igen kan mødes i virkelighedens verden. 

Koncerten er opdelt i to. En afdeling til Langfredag og en afdeling til Påskedag. 
I den første afdeling starter vi med William Byrds dobbelmotet Ne Irascaris Domine & Civitas Sancti Tui og slutter med hans Lamentations. Begge stykker er blandt hans bedste. I midten synger vores basser Mikkel Tuxen og Danny Purtell middelalderdigtet Stond wel, Moder, under rode, der forestiller sig en dialog mellem Maria og Kristus, mens han hænger på korset.
YouTube link - del 1
Facebooklink - del 1 

I den anden afdeling synger vi mere Byrd. Denne gang hans 5 motetter til Påsken. Her er der jubel  og lovsang. Og stor skønhed. Denne afdeling har "premiere" i dag klokken 14.00. Så se meget gerne med der, hvis du har 20 minutter!
YouTube link - del 2
Facebook link - del 2

Ikke mindst, kan du også høre koncerten på DR P2 lige her. 
https://www.dr.dk/radio/p2/p2-koncerten/ars-novas-paske

God fornøjelse! God Påske!

PROGRAM:

Passionsmusik af William Byrd

Dirigent: