The Nordic Choir Expedition - Tenso days 2016: Det Norske Solistkor

Torsdag den 27. oktober 2016 kl. 17:30
Pris: Fri entré

De bedste kor i Norden har sat hinanden stævne i Trinitatis Kirke, hvor publikum over en uge kan høre kormusik fra mange steder og mange tider – ikke mindst vores egen. Festivalen bliver en virtuos opvisning i den fornemme nordiske kortradition og giver mulighed for at dykke ned i et klangspektrum, der går fra Nordic Cool til dybe sonore klange – fra lysende transparens til varm, fortættet lyd.

Med et program, som rækker fra en verdenspremiere på Ørjan Matres Orphic Songs til en motet af J. S. Bach, sætter Det Norske Solistkor streg under deres forkærlighed for at præsentere helt ny musik sammen med klassikere fra det nordiske og internationale repertoire. Koncerten præsenterer desuden værker af Helmuth Lachenmann, Sven-David Sandström, Maja Linderoth, Joseph Haydn.

The Nordic Choir Expedition er en nordisk korfestival, som i efteråret 2016 på skift finder sted i Oslo, Helsinki, Stockholm og København. Ved festivalen kan publikum indenfor få dage opleve den mest omfattende samlede live fremvisning til dato af det ypperste indenfor nordisk professionel kor- og ensemblesang. De deltagende ensembler er Ars Nova Copenhagen, Helsinki Chamber Choir, Det Norske Solistkor og Eric Ericsons Kammerkör – et fra hvert land. I København bliver festivalen endnu flottere, idet DR VokalEnsemblet og Ars Nova Copenhagen sammen er værter for den første danske udgave af Tenso Days. Hermed kan festivalen i København præsentere endnu et nordisk elite-vokalensemble og i alt 5 koncerter, hvor ny kormusik fra hele Norden sættes overfor værker fra det internationale repertoire. Programmet omfatter desuden en workshop for unge komponister, en paneldiskussion om nordisk kormusik og et samarbejde mellem tre af ensemblerne om opførelsen af en berømt 40-stemmig motet af Thomas Tallis.

Tenso er et middelalderligt provencalsk ord, som dækker over en særlig genre af trubadursang. To eller flere trubadurer, datidens sangere, komponister og digtere, tager emner op, som de forsvarer i poesi og sang. Moralske emner eller kærlighed er som regel inspirationen. Tenso network består af 20 af Europas bedste professionelle kor, der alle deler et stort engagement i nutidig a cappellasang. De kommer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Polen, Kroatien, Slovenien, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Portugal og Irland. Korene arrangerer musikfestivaler, Tenso Days, flere gange årligt rundt i Europa, og de bestiller ny kormusik, arrangerer master classes for unge dirigenter og unge komponister, de har etableret et kammerkor for unge sangere, og de arrangerer Professional Days for kunstneriske ledere, dirigenter som administrative.

PROGRAM:

Det Norske Solistkor  Orphic Songs
Helmut Lachenmann (1935) Consolation II
Joseph Haydn (1732-1809) fra Vierstemmige Gesänge
   Die Beredsamkeit
   Die Harmonie in der Ehe
Ørjan Matre (1979)   Orphic Songs
Sven-David Sandström (1942) Fürchte dich nicht
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Singet dem Herrn
Maja Linderoth (1989) Sonatform denaturerad prosa

Dirigent:

Sopran:

Alt:

Tenor:

Bas: