En Sommersang

Søndag den 9. juni 2013 kl. 19:00
Pris: TBA
Arrangeret af: Söndrums Kyrka

Ars Nova besøger Söndrums Kyrka i Halmstad.

Koncerten, "En Sommersang" sprudler af sommerens farver. På programmet er der værker, der indrammer sommerens stemning på mange forskellige måder.

Danske Niels Rosing-Schow har sat musik til tekster af James Joyce i uropførelsen "Where the Willows Meet" [Hvor piletræerne mødes]. Han skriver selv om værket: "I skumringen går de elskende langs floden, hvor hængepilenes grene mødes ude over den stille strøm. Man hører elskovens blide musik – eller er det vinden i træernes blade og vandets stille rislen. Hermed er stemningen givet i disse digte fra James Joyce’s lille samling, Chamber Music".

Dette foregriber også stemningen i to værker af engelske Frederick Delius "To be sung of a Summer Night on Water" og den walisiske hymne "On Craig Ddu", der begge formidler naturens skønhed i tekst og musik.

Finske Sibelius har med "Rakastava" [Den elskede] skabt et værk fyldt med ømhed og intimitet, der ofte beskrives som kormusikkens svar på havescenen fra Romeo og Julie.

Kinesisk-fødte Huang Ruo, der er Ars Novas huskomponist i 2013, er en lysende ny stjerne på den moderne musikscene. Hans værk "Without Words" [uden ord] skaber med sine blødt skiftende hamoniske bevægelser og brugen af fingerklokker en atmosfære a reflektion og ro.

I den mere lette boldgade prøver Ars Nova noget nyt for ensemblet med fortolkninger af kendte amerikanske jazzstandards af komponister som eksempelvis Gershwin og Cole Porter. Numre som Autumn Leaves, Lullaby of Birdland og Anything Goes vækker genklang hos de fleste.

Sidst men ikke mindst giver Ars Nova en række smagsprøver på danske romantiske sange af eksempelvis Carl Nielsen og Gade. Ensemblet har netop færdiggjort indspilningen af en ny CD med musik fra den danske romantik og sangerne glæder sig til at præsentere resultatet.

PROGRAM:

Danish partsongs introduced by the performers
Niels Rosing-Schow

Where the Willows Meet (uropførelse)
Tekster af James Joyce

Frederick Delius To be sung of a summer night on water
  On Craig Dhu
Jean Sibelius Rakastava (The lover)
Huang Ruo Without Words
Joseph Kosma/Jacques Prévert Autumn Leaves
George Shearing Lullaby of Birdland
George og Ira Gershwin Our love is here to stay
Cole Porter Anything Goes
Jerome Kern og Dorothy Field The way you look tonight 

Dirigent: