AFLYST: Istedløven, Børkop

Torsdag den 12. marts 2020 kl. 19:00
Pris: 100,- DKK
Arrangeret af: Gaurslund Menighedsråd

Koncerten er desværre aflyst. Vi arbejder på at finde en alternativ dato.

En foredragskoncert i anledning af 100-året for Genforeningen i 1920. Levende sat i scene af højskolesangbogens grand old man, Jørgen Carlsen, med musik fremført af Ars Nova. 

Nu, 100 år efter Genforeningen, handler jubilæet nok så meget om det, der samler mennesker henover grænsen, som om det, der dengang skilte, og de kulturelle bånd mellem Danmark og Tyskland har altid været tætte – selv når de storpolitiske omstændigheder gjorde opretholdelsen af private og professionelle kontakter vanskelig.

Ingen steder har dette været tydeligere end i musikken, og det er, hvad vi med denne ’foredragskoncert’ ønsker at markere. Musikalsk følger vi to spor: Vokalgruppen Ars Nova Copenhagen under ledelse af Søren Kinch Hansen giver smagsprøver på korsange af nogle af de danske og tyske komponister, som især op igennem 1800-tallet tog del i udvekslingen henover grænsen. Og udviklingen i forholdet mellem Danmark og Tyskland igennem tiden afdækkes med et udvalg af højskolesange, som på skift synges af Ars Nova i flerstemmige arrangementer og som fællessang.

Historien, som binder det hele sammen, fortælles af tidligere højskoleforstander og nuværende formand for højskolesangbogsudvalget, Jørgen Carlsen.

Arrangementet gennemføres med særlig støtte fra Kulturministeriet og Folketingets Genforeningspulje

PROGRAM:

Juliana Hodkinson (f. 1971) Nyt værk, skrevet til genforeningsjubilæet
Peter Bruun (f. 1968) Vandring i Skoven
Per Nørgård (f. 1932) Die Erde is wie ein Kind

Samt en række danske sange af blandt andet Carl Nielsen, Niels W. Gade, Peter Heise, Oluf Ring og Svend S. Schultz

Gæster: