Pablo Ortiz - Gallos y Huesos I Notker

Dirigent:

Ars Nova Copenhagens første udgivelse på Orchid Classics byder på musik af den argentiske komponist Pablo Ortiz, som gruppen har haft et længerevarende frugtbart samarbejde med. Gallos Y Huesos (Haner & Ben) fortolker digte af den argentinske forfatter Sergio Chejfec og værket Notker benytter poesi af Notker også kendt som "Stammeren", en lærd munk og musiker, der døde i 912.

Denne CD præsenterer Gallos y Huesos og Notker af den nulevende argentinske komponist Pablo Ortiz, som har samarbejdet med Ars Nova Copenhagen og Paul Hillier i mange år. Optagelsen er et usædvanligt eksempel på Skandinavisk / Sydamerikansk samarbejde. Det repræsenterer to verdener, den gamle og den nye, Europa og Amerika.

Gallos y Huesos sætter musik til digte af en af de bedste nutidige argentinske forfattere, Sergio Chejfec. Titlen betyder direkte oversat Haner og Ben. Digtene udforske en hanes morfologi  - fuglen, dets blafrende vinger, dens tilstedeværelse i et måltid, dens knogler knagen og knoglerne i en køkkenvask. Ortiz værk er orkestreret for en sjælden kombination af fem kvindelige stemmer, en baryton og en harpe.

Notker præsenterer poesi af den lærde Benediktinermunk fra det niende århundrede Notker, også kendt som "Stammereren", som Pablo Ortiz fik kendskab til via Paul Hillier. Selvom Notkers tekster er skrevet for tusind år siden blev Ortiz ramt af deres skønhed og deres relevans i den moderne verden.