Michael Bojesen

Siden Michael Bojesen i 1984 tog afgangseksamen fra Det kongelige Danske Musikkonservatorium, har han opbygget et renommé som en yderst markant profil i dansk musikliv - ikke mindst i sit virke som dirigent.
 
Fra1989 til 2006 var han dirigent for Kammerkoret Camerata, et af landets førende kammerkor, med hvilket han har indspillet utallige CD’er og modtaget mange priser. Han og koret modtog eksempelvis en Grammy for bedste klassiske udgivelse 1999 for deres indspilning af Händels Messias og vandt i 2003 førsteprisen i EBU konkurrencen Let the People Sing. 
 
I perioden 1984-2000 var Michael Bojesen lektor på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han bl.a. var dirigent for Sankt Annæ Gymnasiekor. Kompetencerne indenfor direktion af kor kom desuden til udfoldelse på Det kgl. Danske Musikkonservatorium fra 1994 til 2003, hvor han var ansat som docent i korledelse. 
 
I januar 2001 blev Michael Bojesen udnævnt som chefdirigent for DR PigeKoret. Under hans ledelse undergik koret på kort tid store forandringer, med fornyelse og kvalitetsudvikling i højsædet. DR PigeKoret har med Michael Bojesen i spidsen modtaget talrige priser og flotte anmeldelser. Således blev koret ved en international korkonkurrence i Canada udnævnt som Choir of the World 2002, og ved en international korkonkurrence i Italien i foråret 2010 ryddede de bordet, idet de vandt alle priser i deres kategorier. Med denne store internationale anerkendelse i ryggen, fratrådte Michael Bojesen i december 2010 stillingen som chefdirigent for DR PigeKoret og blev udnævnt som æresdirigent. 
 
Siden da har Michael Bojesen fået rig mulighed for at udfolde sin entusiasme for kordirektion. Han arbejder hyppigt med DR VokalEnsemblet og vokalensemblet Ars Nova, og Michael Bojesen virker desuden som orkesterdirigent ved bl.a. DR Big Bandet, DR UnderholdningsOrkestret, DR SymfoniOrkestret og alle de danske landsdelsorkestre. CD’en The American Songbook med DR Big Bandet og trompetisten Randy Brecker, dirigeret af Michael Bojesen, blev i 2011 indstillet til fire amerikanske Grammy’er.
 
Som dirigent og arrangør har Michael Bojesen - på tværs af alle genrer - arbejdet med de mest fremtrædende musikere og komponister, heriblandt Per Nørgaard, Ib Nørholm, Bo Holten, Bent Sørensen, Palle Mikkelborg, Chris Minh Doky, Cæcilie Norby, Phil Woods, Randy Brecker, Martin Brygmann, Tobias Trier, Sigurd Barrett, Karen Busck, Anne Linnet, Thomas Dybdahl, Birthe Kjær samt mange flere.