Sofistikeret korsang

First Drop
Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad
Onsdag, 31. maj

" First drop" Ars Nova Copenhagen, dirigent: Paul Hillier. 4 stjerner ud af 6

Med valget af titlen " First drop" (der angiveligt stammer fra den amerikanske fi-losof Ralph Waldo Emerson) til sin nye cd har det glimrende kor Ars Nova Copenhagen dels signaleret, at man er et internationalt ensemble, dels antydet, at der kan være mere på vej fra samme skuffe.

Og det kan man kun glæde sig over, for her er tale om et yderst veltrimmet kor, der ikke bare har en fin og fyldig klang (trods en relativt beskeden størrelse), men desuden er grænseafsøgende i sit repertoire.

Her kan vi blandt andet høre dem synge dem værker af Howard Skempton (den ti minutter lange og meget fascinerende " Rise up my love"), Michael Gordon (" He saw a skull"), David Lang (" When we were children"), Steve Reich, repræsenteret med et par numre, og Terry Riley (" Mexico City Blues").

Koret synger a cappella i de fleste numre, men den fjerde skæring, Kevin Volans' " Walking Song", er dog et solostykke for orgel, virtuost spillet af Christopher Bowers-Broadbent, ligesom man i Steve Reich-stykket " Know What Is Above You" kan høre Mathias Friis-Hansen og David Hildebrandt udfolde sig på percussion.

Ars Nova Copenhagen har, siden den nu 68-årige englænder Paul Hillier overtog dirigentstokken i 2003, opbygget et solidt ry som et af verdens mest alsidige vokalensembler.

Dette ry lever man på denne skive op til med sofistikeret korsang, der i høj grad behager ens øregange og i enkelte tilfælde også glæder sjælen.

Den medfølgende booklet holder desværre ikke helt korets (og dirigentens) høje niveau.

Teksten virker noget indforstået og rummer et par selvmodsigelser, men det skal ikke fordunkle glæden ved en ellers vidtspændende udgivelse, optaget i perioden 2006-2015 i Garnisons Kirke i København.